هانا میکرون، یک شرکت کره جنوبی متخصص در مونتاژ، آزمایش و بسته بندی (ATP) نیمه هادیها، پس از اینکه برخی از مشتریانش از این شرکت درخواست کردند تولید خود را از چین خارج کند، حضور خود را در ویتنام گسترش می دهد. به همین دلیل، رویترز گزارش می دهد، این شرکت در حال سرمایه گذاری 1.3 تریلیون وون کره جنوبی (تقریباً 923.5 میلیون دلار) برای چند سال آینده برای افزایش تولید بسته بندی تراشه های حافظه قدیمی خود است.
شرکتهای اصلی بستهبندی تراشه Amkor Technology، Hana Micron و Intel میلیاردها دلار برای افزایش ظرفیت تولید خود در ویتنام سرمایهگذاری کردهاند. پکن و واشنگتن بر سر اهداف استراتژیک جهانی و منطقه ای، از جمله رقابت در تولید نیمه هادی ها و فناوری های هوش مصنوعی، کلمات و تحریم ها را مبادله می کنند.
علاوه بر این، شرکت آمریکایی Amkor Technology 1.6 میلیارد دلار برای ساخت یک پردیس یک میلیون فوت مربعی گستردهترین و پیشرفتهترین تأسیسات شرکت هزینه میکند که «قابلیتهای بستهبندی نیمهرسانای نسل بعدی» را ارائه میکند.
یک منبع آگاه حتی گفت که برخی از تجهیزاتی که این شرکت در کارخانه جدید نصب خواهد کرد از برخی از کارخانه های آن در چین تهیه می شود. با این حال، این شرکت به طور رسمی این موضوع را تایید نکرده است. جدا از آنها، بزرگترین مرکز پشتیبانی اینتل نیز در ویتنام واقع شده است.
این کشور انتظار دارد بیش از 2.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری بین این سه شرکت دریافت کند و ایالات متحده قصد دارد برخی از سرمایه های CHIPS Acts خود را در دشمن سابق خود سرمایه گذاری کند. حتی شرکتهای محلی نیز در حال وارد شدن به فعالیتهای نیمهرسانا هستند و FPT، یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری اطلاعات ویتنامی، یک کارخانه آزمایشی به مساحت 1000 متر مربع و 30 میلیون دلار با ده دستگاه آزمایش برای کار در سال 2025 میسازد.
علاوه بر این پروژه های در حال انجام، دو شرکت ویتنامی دیگر قصد دارند وارد تولید تراشه شوند. Sovico Group، یک شرکت سرمایه گذاری ویتنامی، در جستجوی شرکای بین المللی برای ساخت یک مرکز ATP در دانانگ است. در همان زمان، ویتل، یک شرکت دولتی، می خواهد اولین کارخانه ریخته گری کشور را تا سال 2030 تأسیس کند.
تولید بکاند مونتاژ و بستهبندی تراشهها از جمله برش ویفر، اتصال قالب، اتصال، کپسولهسازی و آزمایش است. اگرچه از دنیای پیشرفته و پر زرق و برق تولید جلویی فاصله دارد، با گره فرآیندی که همیشه در حال کوچک شدن است، فرآیندهای بکاند هنوز بخش مهمی از تولید تراشه هستند و ویفر را از یک دستگاه لیتوگرافی به یک دستگاه کاملاً قابل استفاده تبدیل میکنند.
طبق گزارش ها، ویتنام چند سال پیش تنها یک درصد از بازار جهانی ATP را در اختیار داشت. با این حال، سرمایه گذاری عظیم خارجی در صنعت نیمه هادی خود به این معنی است که انتظار می رود تا سال 2032 سهم بازار 8 تا 9 درصدی داشته باشد. علاوه بر این، غول های فناوری مانند انویدیا و اپل به این کشور به عنوان مکانی در آینده برای قابلیت های تولید خود نگاه می کنند و به ظرفیت های موجود اینتل می افزایند. حضور هانوی همچنین قصد دارد تا سال 2050 حداقل شش کارخانه تولید کند و این کشور را به یک تولیدکننده بزرگ تراشه تبدیل کند.
با ادامه تنش ها بین چین و ایالات متحده، شرکت هایی که به دنبال نیروی کار ارزان و جو سیاسی باثبات تر هستند، چین، تایوان و کره جنوبی را ترک می کنند. با سرمایه گذاری ویتنام در صنعت نیمه هادی خود، به نظر می رسد که این هجوم تولیدکنندگان تراشه را دریافت کند.
تحلیل
شرکتهای اصلی بستهبندی تراشه Amkor Technology، Hana Micron و Intel میلیاردها دلار برای افزایش ظرفیت تولید خود در ویتنام سرمایهگذاری کردهاند و در تولید نیمه هادیها و فناوریهای هوش مصنوعی با یکدیگر به رقابت میپردازند.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟
ارسال دیدگاه